Sevgi Karakaya
Sevgi KarakayaBaroque Tours NL Privégids

Over Baroque Tours

Het agentschap werd opgericht in 1982. Na meer dan een kwarteeuw aan ervaring staat Baroque Tours nog steeds voor kwaliteit dankzij de deskundige medewerkers. Klanttevredenheid en een topservice zijn onze basisprincipes.

Baroque Tours is lid van de TÜRSAB (De vereniging van Turkse reisbureaus), groep A van het ministerie voor toerisme en de Kamer van koophandel.

Baroque Tours NL Privégids Sevgi Karakaya

Ik ben Sevgi Karakaya, geboren op 18 december 1968 in Gent (België) en heb daar schoolgelopen tot mijn 14e jaar. Vervolgens heb ik mijn opleiding vervolledigd aan het Engelstalige Fatih College van Izmir (Turkije). Mijn universitaire opleiding genoot ik aan de Universiteit van Ankara. Ik behaalde mijn master in de Klassieke Talen Grieks en Latijns (optie: archeologie).

Op dit moment ben ik woonachtig in Istanbul en werkzaam als officieel reisbegeleidster in 4 talen; Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Ik ben gespecialiseerd in culturele en religieuze reizen en heb daar een zeer ruime ervaring in opgebouwd. Ik begeleid zowel individuele reizen voor particulieren en vriendengroepen als groepsreizen op maat voor verenigingen, scholen en organisaties.

Omdat ik zoveel van Turkije hou, wil ik graag mijn liefde en kennis over dit prachtige land met anderen delen. Met mij kun je de locals leren kennen, plaatsen bezoeken die nog niet overspoeld worden door toeristen en in restaurants eten waar het eten nog authentiek is.

De leukste manier om de inwoners van een land te leren kennen is wellicht om bij hen thuis te eten, ook hier kan ik voor zorgen. Ik vervul graag de wensen van onze gasten.

Wil je graag vervoerd worden in een limo of liever in eem minivan, ik kan er voor zorgen!

Wat anderen over Privégids Istanboel zeggen

De laatste twee jaar heb ik enkele reizen gemaakt met Sevgi. Ik leidde groepen van Academische Reizen en Voyage & Culture naar Turkije en werkte gedurende die reizen nauw samen met Sevgi. Zij is niet alleen een uitstekende technisch reisleider, die alles nauwgezet regelt maar zij beschikt ook over een grote kennis van de archeologische plaatsen die worden bezocht. Zodoende waren de reizen met Sevgi voor mij en voor de leden van mijn groep een groot feest. Zij vertelt mooie verhalen over de lokale tradities en leidt mensen op een heldere wijze in in de politiek van het moderne Turkije. Maar misschien nog belangrijker: Sevgi is een leuke vrouw, die duidelijk voor haar mening uitkomt. Kortom: Sevgi is een reisleider met wie ik nog enkele mooie reizen hoop te maken.
Prof. F. J. A. M. Meijer
Sevgi Karakaya is een uitstekende gids, die vol kennis en enthousiasme vertelt over de omgeving, de natuur en cultuur van haar reisdoel. Een begeesterde vrouw die ook een attente gastvrouw wil zijn en voor haar gasten door het vuur gaat. Een genoegen om je reis door haar verhalen meer diepte te geven.
Carien Van Riet
Gegidst worden door Sevgi is een avontuur van heden naar verleden en terug. Sevgi vermijdt problemen,en indiener toch
zou zijn wordt het vakkundig opgelost. Je voelt je veilig, Sevgi zorgt voor haar groep. Dankzij haar leerde ik de ”highlights”
van Turkije en ook zijn minder bekende regio’s kennen. İk kijk al uit naar de volgende reis.
Hilda Godderis
Beste Sevgi, Heel hartelijk dank voor je goede zorgen en voor je zeer deskundige en duidelijke uitleg over jouw land Turkije. Wij
zullen je nog lang herinneren. We hopen dat je nog vele reizen zal begeleiden.
Marja en Henk Brouwer
Sevgi, Hartelijk dank voor deze fantastische reis. Je hebt ons een prachtig deel van Turkije laten zien. We hebben elke dag genoten
van al de natuur en cultuur. Je kennis en wijsheid zijn enorm. Je bent een geweldige gastvrouw. We zullen zeker nog een keer terugkeren naar Turkije, dus wie weet tot ziens.
Jan en Annemieke Vink
Reeds vele jaren behoor ik tot het reisgezelschap van Sevgi en niet zonder reden! Mijn opgetogenheid begint bij het reisvoorstel, want in de route die zij aanbiedt zitten steeds verrassingen. Zij heeft niet alleen oog voor geschiedenis, cultuur, natuur, godsdienst en religie, maar ook voor het culinaire en hotels met alle comfort. Sevgi’s reizen zijn voorbereid en doordacht, dat maakt haar een ‘sterke gids’ ter plaatse. Haar taalkennis is meer dan een pluspunt! Waar mogelijk neemt ze ons mee:
– naar een weinig gekende site die haar rijkdom en pracht nog ten volle moet laten ontdekken, of,
– naar een museum ergens in een uithoek, een goed onderhouden gebouw, kleinschalig, maar waar je je vergaapt aan de uitgestalde voorwerpen en/of beelden, of,
– naar een restaurant(je) met zelfbereide schotels waarvan de smaak in climax gaat.
– en bij dit alles een enthousiaste, ‘to the point’ verklaring.

Ook het sociaal-menselijke apprecieer ik in Sevgi, zij is geen gids van ‘nine to five’, maar staat steeds open voor een goeie babbel, een raad, een grap. Bij een ongemak of pijntje bij een van haar reizigers is ze aandachtig en ernstig en probeert te helpen waar kan. Samengevat: mijn warme aanbeveling voor de reizen van Sevgi!

Lena Everaert
Op reis gaan met Sevgi Karakaya is een beleving op zich. Sevgi is een zeer dynamische persoonlijkheid, zij begeleidt haar klanten met kennis van zaken, is zeer professioneel en gedreven, vriendelijkheid en warmhartigheid krijg je er bij. Ik kan een trip met Sevgi zeker aanbevelen.
Lina Compernolle
Contact Opnemen

Contact

Indien u nog vragen heeft kunt u altijd geheel kosteloos en vrijblijvend contact met mij opnemen.
Contact Opnemen